این گوشی برای طرفداران سامسونگ است! این گوشی Galaxy S20 FE 5G یا نسخه طرفداران (Fan Edition) است. آخرین عضو خانواده S20 که با برخی تغییرات و اصلاحات خاص به بازار عرضه شده تا قیمت پایین‌تری داشته باشد و در عین حال ویژگی‌های خوب سری S را هم حفظ کند. در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G با موبایلتو همراه باشید!

طراحی و ساخت؛ آشنای همیشگی

گوشی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G به لطف وجود سوراخ مرکزی صفحه‌نمایش و ماژول دوربین در پشت گوشی، از نظر ظاهری کاملا یک گوشی سامسونگ است! علی‌رغم وابستگی آشکار به برند سامسونگ، نسخه Fan Edition خیلی حس و حال سری S را ندارد و بیشتر شبیه گوشی‌های سری A است. 

در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G و صحبت درباره طراحی و ساخت این دستگاه، باید بگوییم این گوشی در مقایسه با گوشی‌های سری S، حاشیه‌های ضخیم‌تری در اطراف نمایشگر دارد و همه ما می‌دانیم گوشی‌هایی با حاشیه ضخیم نمایشگر دیگر این روزها به عنوان گوشی «پرمیوم» شناخته نمی‌شوند! البته منظورمان این نیست که قاب سیاه اطراف نمایشگر این گوشی بیش از حد ضخیم است، اما حاشیه‌های نمایشگر در S20 FE به اندازه S20 های دیگر ظریف نیست و نمی‌تواند گل سر سبد آن‌ها باشد.

Design

یکی از تفاوت‌های بارز در کیفیت ساخت S20 FE در مقایسه با سایر گوشی‌های این خانواده، مواد استفاده شده برای قاب پشتی گوشی است. در حالی که S20 و S20+ از شیشه برای قاب پشتی استفاده می‌کنند، پنل پشتی S20 FE پلاستیکی است. این روکش مثل ساتن براق است و تقریبا همان‌طور که انتظار می‌رود، لغزنده است. اگرچه تفاوت پلاستیک و شیشه از زمین تا آسمان است، اما مطمئنا اگر بحث تمیز ماندن و جذب اثر انگشت باشد، گلکسی S20 FE یک سر و گردن بالاتر و بهتر است.

با وجود تغییر در متریال ساخت S20 FE، این گوشی هم از گواهینامه IP68 برخوردار است و در برابر آب و ذرات گرد و غبار مقاوم است. البته نباید انتظار داشته باشید پنل پشتی مثل یک شیشه در مقابل نفوذ مقاومت داشته باشد، اما مقاومت تا این حد در برابر آب و گرد و غبار، قابلیتی است که در گوشی‌هایی با این قیمت به ندرت دیده می‌شود. این گوشی در شش رنگ به فروش می‌رسد: آبی ملوانی (Navy)، بنفش کمرنگ (Lavender)، سبز نعنایی (Mint)، قرمز، نارنجی و سفید. تمام این رنگ‌ها با پیشوند Cloud یا ابر همراه هستند که حس و حالی آسمانی به رنگ‌ها می‌دهد.

در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G متوجه شدیم چیزی که تغییر نکرده، فریم آلومینیومی گوشی است. این فریم مثل تمام گوشی‌های دیگر در خانواده S20 است. تمام درگاه‌ها و محل قرارگیری دکمه‌ها هم مثل مدل‌های قبلی است. دکمه پاور و کنترل صدا روی لبه راست قرار دارند و لبه چپ مثل همیشه یک لبه مینیمالیستی است و همه چیز سمت راست قرار می‌گیرد. لبه پایینی محل قرارگیری درگاه USB-C، بلندگوی اصلی و میکروفون اصلی است. 

لبه بالایی گوشی میزبان میکروفون ثانویه و شیار سیم‌کارت و کارت حافظه خارجی است. درگاه سیم‌کارت سینی دوتایی دارد، یعنی یا دو سیم‌کارت و یا سیم‌کارت و یک کارت حافظه. نمی‌توانید از هر سه تکه به طور همزمان استفاده کنید. 

صفحه‌نمایش؛ روشن و رنگی

در این قسمت از نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G به بررسی نمایشگر می‌رسیم. در این گوشی از یک صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچی سوپرآمولد استفاده شده است و برخلاف گوشی‌های S20 و گلکسی نوت ۲۰ اولترا، «Dynamic» را با خود یدک نمی‌کشد. بنابراین می‌توان گفت این نمایشگر همان نسخه اصلی و استانداردی است که در نوت ۲۰ استفاده شده است. البته نکته جذابی که درباره این نمایشگر وجود دارد، این است که از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز بهره برده و این یعنی پیمایش صفحات، تماشای فیلم و بازی کردن، تجربه روان‌تر و بهتری خواهد بود.

وضوح تصویر در این گوشی FullHD یا ۲۴۰۰x۱۰۸۰ پیکسل است و نسبت تصویر ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۳۹۳ پیکسل در هر اینچ دارد. 

6.5-inch AMOLED isn't Dynamic, still 120Hz

وقتی صحبت از روشنایی صفحه‌نمایش می‌شود، گلکسی S20 FE 5G هم به اندازه دیگر گوشی‌های خانواده S20 خوب و روشن است. این گوشی در تست‌های انجام شده ۴۰۴ نیت روشنایی را ثبت کرده که با قرار گرفتن در محیط روشن، این میزان دو برابر شده و به ۸۲۳ نیت رسیده که عدد بسیار خوبی است. درست است که این روشنایی به پای نمایشگر نوت ۲۰ اولترا با ۱۰۲۴ نیت نمی‌رسد، اما خواندن متون و کار کردن با گوشی در فضای بیرون و زیر نور آفتاب بدون کوچک‌ترین مشکلی خواهد بود و باید این نکته را یادآوری کنیم که قرار نیست به اندازه نوت ۲۰ اولترا پول خرج کنید، پس روشنایی آن هم مهم نیست!

طول عمر باتری؛ همان همیشگی

گوشی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G از یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی برای تامین انرژی استفاده می‌کند و این باتری دقیقا همان گزینه‌ای است که در S20+ و Note 20 Ultra استفاده شده است. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که نسخه 5G این گوشی از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده می‌کند و مصرف باتری آن بیشتر از سایر گوشی‌های خانواده S20 است. در این نقد و بررسی با دو نرخ تازه‌سازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز باتری را تست کردیم و اعدادی که به دست آمد در ادامه آمده است. 

Samsung Galaxy S20 FE 5G battery life

در نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، ۱۳:۴۰ ساعت وبگردی ثبت شد. در پخش ویدیو، گلکسی S20 FE حدود ۱۵:۳۰ ساعت و در تماس 3G حدود ۳۴ ساعت شارژدهی ثبت شد. طبیعی است که در حالت ۶۰ هرتز، تمام این اعداد بیشتر خواهند شد.

گلکسی S20 FE 5G از شارژ سریع ۲۵ واتی با سیم پشتیبانی می‌کند. در جعبه این دستگاه آداپتور و کابل PowerDelivery وجود دارد. با توجه به قاب پلاستیکی، این گوشی از شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند. با وجود این آداپتور، شارژ کامل باتری در ۱:۱۰ دقیقه انجام می‌شود و ۵۷ درصد باتری در ۳۰ دقیقه شارژ می‌شود. 

نرم‌افزار و کارایی؛ انتخاب سامسونگ

در این قسمت از نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G به نرم‌افزار، سخت‌افزار و کارایی می‌پردازیم. این گوشی با اندروید ۱۰ و رابط کاربری OneUI 2.5 کار می‌کند که در نوت ۲۰ و گوشی‌های خانواده S20 و پرچم‌داران این خانواده شاهد هستیم. این رابط کاربری تفاوت فاحشی با OneUI 2.1 یا OneUI 2.0 ندارد. در هر صورت، اندروید ۱۰ زیر پوشش این رابط کاربری اجرا می‌شود و گلکسی S20 FE 5G در فهرست گوشی‌هایی قرار دارد که سه به‌روزرسانی اصلی سیستم عامل را دریافت می‌کند، پس می‌توان گفت آخرین نسخه‌ای که این گوشی از آن پشتیبانی خواهد کرد، اندروید ۱۳ خواهد بود!

نماد سنسور اثر انگشت به گونه‌ای طراحی شده است که به محض روشن شدن صفحه نمایان شود، حتی اگر انگشتتان را روی صفحه نگذارید، این حسگر در حالت آماده باش قرار دارد و اگر انگشتتان را در محل صحیح قرار دهید، قفل گوشی باز می‌شود. موقعیت مکانی سنسور در FE در مقایسه با دیگر گوشی‌های S20 پایین‌تر است، اما از آنجایی که خیلی بعید است از S20 به S20 FE مهاجرت کنید، این مسئله چندان مهم نیست.

fingerprint

این سنسور نوع دیگری است، در واقع سامسونگ در گوشی S20 FE از سنسور اپتیکال یا نوری استفاده کرده و این در صورتی است که در گوشی‌های دیگر این خانواده، از سنسور اولتراسونیک استفاده کرده است. هنوز هم این اسکنر با سرعت عمل نمی‌کند و همیشه چند ثانیه معطل خواهید شد. با این حال این سنسور در مقایسه با سنسور اولتراسونیک قابل اعتمادتر است و تعداد دفعاتی که با خطا مواجه می‌شوید کمتر خواهد بود.

سخت‌افزار و عملکرد؛ قابل اعتماد

در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G که در این مقاله درباره آن صحبت می‌کنیم و همان‌طور که از اسمش پیداست، نسخه‌ای است که از شبکه پرسرعت 5G پشتیبانی می‌کند و با تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ عرضه می‌شود. این گوشی با سه پیکربندی سخت‌افزاری از نظر رم و حافظه داخلی به بازار عرضه شده است. رم ۶ و حافظه ۱۲۸ گیگابایت، رم ۸ و حافظه ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ و حافظه ۲۵۶ گیگابایت. 

عملکرد گوشی S20 Fan Edition همان‌طور که انتظار می‌رفت عالی بود. عملکرد تک‌هسته‌ای این گوشی از گوشی‌های دیگری که تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ دارند بسیار بهتر بود و به راحتی آن‌ها را پشت سر گذاشت. این گوشی عملکرد بالارده‌ای دارد و کار سنگین کشیدن از گوشی به طور مکرر باعث نمی‌شود عملکرد و سرعت پردازنده‌اش کاهش پیدا کند.

دوربین؛ بالاتر از حد انتظار

در آخرین قسمت نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S20 FE 5G به بررسی دوربین و کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری آن می‌پردازیم. این گوشی با دوربین سه‌گانه متفاوتی عرضه می‌شود. ماژول اصلی دقیقا شبیه S20 و S20+ است، اما این گوشی از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی، لرزشگیر تصویر و فوکوس خودکار پیکسلی دوگانه استفاده می‌کند.

لنز فوق عریض در این دوربین در مقایسه با دیگر گوشی‌های S20، زاویه دید وسیع‌تری دارد (۱۲۳ درجه در برابر ۱۲۰ درجه) ولی با وجود نرم‌افزار اصلاح، تفاوت چندانی حس نمی‌شود. این لنز هم رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی دارد و با یک لنز تله‌فوتوی ۸ مگاپیکسلی همراه شده است. 

Triple camera is kinda different, doesn't disappoint

در جلوی گوشی یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی Quad Bayer دیده می‌شود که برای عکاسی سلفی در نظر گرفته شده است و در مقایسه با لنز ۱۰ مگاپیکسلی S20 و S20+ پیشرفت بزرگی به حساب می‌آید. 

در نور طبیعی روز و با دوربین اصلی، سامسونگ گلکسی S20 FE 5G عکس‌هایی فوق‌العاده می‌گیرد و کیفیت این عکس‌ها با پرچم‌داران خانواده S برابری می‌کند. البته وجود پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ هم تاثیر چشمگیری در پردازش تصویر و خروجی نهایی دارد. رنگ‌ها و نور در تصاویر ثبت شده خوب هستند و البته گاهی کمی اغراق و گاهی ضعف در آن‌ها دیده می‌شود، اما در کل با توجه به سخت‌افزار و دوربین و البته قیمتی که می‌پردازید، این عکس‌ها عالی هستند و می‌توانید شاهکارهای هنری خلق کنید.

در محیط‌های کم‌نور و در شب، تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی FE 5G تا حد زیادی شبیه پرچم‌داران خانواده است. البته عکس‌های این دوربین در مقایسه با گوشی‌های بالارده سامسونگ کمی نویز بیشتر و جزئیات کمتر دارد که البته خیلی مهم نیست.

Portrait mode

برای عکاسی پرتره که در گوشی‌های سامسونگ با نام Live Focus شناخته می‌شود، نتایج ثبت شده توسط دوربین خوب هستند. مرز بین سوژه و پس‌زمینه به خوبی مشخص است و رنگ‌ها و جزئیات همان‌قدر هستند که باید باشند. عکاسی سلفی هم با دوربین ۳۲ مگاپیکسلی انجام می‌شود که البته با کیفیت پیش‌فرض ۱۰ مگاپیکسلی است و می‌توانید به صورت دستی این گزینه را تغییر دهید. عکس‌ها کیفیت خوبی دارند ولی در بزرگ‌نمایی تصویر جزئیات کم می‌شوند و رنگ‌ها و بافت صورت و موها کمی غیرطبیعی و کارتونیزه می‌شوند.

فیلم‌برداری در این گوشی با کیفیت 4K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه انجام می‌شود. لنز اصلی، لنز فوق عریض و لنز تله‌فوتو هم همین قابلیت را دارند و می‌توانید فیلم‌های خوبی بگیرید.

جمع‌بندی؛ محصولی باارزش

این گوشی برای طرفداران سامسونگ به ویژه طرفداران خانواده S این کمپانی ساخته شده است. اگر از طرفداران سامسونگ نیستید، احتمالا بعد از خرید این گوشی می‌توان به عنوان یکی از هواداران روی شما حساب کرد. تغییراتی که در این گوشی انجام شده برای کاهش قیمت بوده و تا جای ممکن سعی شده عملکرد آن کاهش پیدا نکند. این گوشی برای کسانی خوب است که یکی از گوشی‌های خوب خانواده S سامسونگ را می‌خواهند، اما نمی‌خواهند زیاد هزینه کنند.